Европейската TCI конференция ще бъде в София на 20-22 март 2018 г.

29 Ное. 2017
По време на 20-та световна TCI конференция в Богота официално беше обявено, че Европейската TCI конференция, организирана с подкрепата на Асоциация на бизнес клъстерите от нашия член Консултантски клъстер „Веритас“, ще се проведе в София на 20-22.03.2018 г. Това се случи в началото на месец ноември, пред 350 делегати, представляващи 43 страни от 6 континента. Темата на конференцията ще бъде „Превръщане на предизвикателствата във възможности“.
 

 Като организационен член на мрежата на TCI, Консултантски клъстер „Веритас“ взе участие в емблематичното издание на конференцията, посветено на темата за „Бъдещето на клъстерите чрез международно и междурегионално сътрудничество“, организирано от Търговската камара в Богота и TCI Network.

 

TCI Network избра София, България за домакинството на Европейската клъстерна конференция през 2018 г. Регионалната конференция на TCI Network ще подкрепи укрепването на мрежата в Европа чрез насърчаване на по-тесни връзки между действащите клъстери в региона, както и чрез улесняване на свободен обмен на опит, постижения и методологии.

 

Председателят на TCI, Кристиян Кетелс, покани Теодора Жилкова – представител на Консултантски клъстер „Веритас“, която от името на организационния екип на конференцията обяви програмата на събитието.

 

Кратката презентация включваше информация за домакинстващия организационен екип (Столична община, Асоциация на бизнес клъстерите и Консултантски клъстер „Веритас“), ключови факти за икономиката на България, предварителна програма по дни за конференцията, както и планирани клъстерни турове, акцентни теми и формати на срещите.

 

„Целта на тази конференция е да насърчи обмена на знания и информация сред клъстерните практици и на регионално ниво в обхвата на международното сътрудничество“, каза Жилкова. „Искаме всички делегати да видят Европейската конференция на TCI 2018 като платформа за творчески умове, пътуване между клъстерите от всички континенти, преплитане на знанието и опита.

 

„Конференцията на TCI в София ще осигури платформа за ангажиране с пълния набор от въпроси  и теми, които са от практическо значение за по-ефективни клъстерни постижения, независимо дали се занимавате с правене на политики, ръководите клъстер или клъстерна инициатива. Ще откриете нови познания и може би нещо още по-важно, нови контакти, които да спомогнат за справяне с все още неизвестните пред нас бъдещи предизвикателства“, обобщи Кристиян Кетелс, президент на TCI.

 

Организационният екип приветства институциите, регионалните агенции за развитие, местните власти и представители от частния сектор. Европейската конференция на TCI предоставя възможност за представяне на внимателно подбрани доставчици на продукти и услуги за международните ръководни кадри, клъстерните мениджъри и предприемачи. За повече информация, моля, изпратете ни имейл на адрес: tjilkova@veritascluster.com

 

Регистрацията за Европейската конференция TCI 2018 ще бъде отворена в края на м. ноември. За допълнителна информация посетете официалния уебсайт на конференцията www.tci-europe2018.com или имейл: tcieurope2018@veritascluster.com

 

Очакваме с нетърпение да ви видим в България!